Eilen kotiuduttu sairaalasta!

Tarinamme ei ole ihan tavanomainen kuten ei vissiin mikään minussa :) Kävin HCG mittauksessa viime keskiviikkona. Toivoen, että viimein arvot olisivat laskeneet. Sen sijasta ne olivat nousseet huimasti. Soittelivat kättäriltä, että pitää mennä sinne päivystykseen että haluavat katsoa onko kohtuun jäänyt kaavinnan jäljiltä vielä raskausmateriaalia. Odoteltiin päivystyksessä parisen tuntia ja lääkäri viimein tuli tutkimaan tai siis kaksi lääkäriä- Ultrasivat 45 minuuttia ja ihmettelivät että kohtu on kyllä tyhjä. Patologin lausunnossa kävi ilmi ettei kohdussani ollut minkäälaista raskausmateriialia tai kudosta. Löysivät ultralla epämääräisen muutoksen kohdun vierestä ja sanoivat, että on todennäköisesti Mola muutos joka on tuubassa kiinni tai istukkasyöpä. Pyysivät jäämään sairaalaan, ja konsultoivat seuraavana päivänä onkologia ja muita lääkäreitä tilanteesta. Siellä sitten aamulla kättärillä heräilin ja pääsin kehkokuvaan joka puhdas. Sitten taas ultra, jossa kaksi uutta lääkäriä katselivat ja lopulta viisi lääkäriä kättäriltä ja naistenklinikalta päättivät että leikataan.

Pääsin samana päivänä leikkaukseen. Yrittivät tehdä ensin leikkausta tähystyksellä mutta vuosin niin rajusti, että joutuivat avaamaan koko mahan. Menetin 2 litraa verta ja vatsassa on 14 tikkiä. Heräsin veripussien, dreenin, katetrin ja epiduraalipumpun kanssa - Joka on paras keksintö ikinä :) Sain pitää sitä koko sairaalassa olo ajan ja maha oli puutuneena eikä kipua tuntunut. Olo oli kyllä melkoinen 5 tunnin leikkauksen jälkeen. Eilen pääsin kotiin ja nyt pystyn jo kävelemään ja istumaan. tänään kävelin jopa postilaatikolle :) Pienestä tulee riemua!!

Leikkauksessa poistettiin koko vasen munasarja ja munatorvi. Raskaus oli vasemmassa munasarjassa ja tuhonnut sen kokonaan. Poistivat myös oikea tuuban joten nyt mahdollisuudet että tämä tapahtuisi uudestaan on olemattomat. Riemuitsen siitä!! Se leikkaus olisi minulle joka tapauksessa jouduttu ennen seuraavaa siirtoa tekemään niin saatiinpa kaksi kärpästä samalla iskulla.

Nyt siis patologi tutkii näytteet ( munasarjan ja tuubat) Lääkärit sanoivat että 90% todennäköisyydellä kysessä oli vaan kohdunulkoinen normaaliraskaus eikä MOLA!!!! :) Joten yritäminen voi jatkua heti kun toivun leikkauksesta. Maksimissaan 6 kk taukoa. Nyt huomenna ensimmäinen HCG kontrolli ja tiistaina lääkäri soittaa tuloksia. Jänskättää sillä leikkaava lääkäri sanoi, että mahani on niin vaikea leikattava vaikean suolistoendon takia niin voi olla pieni mahdollisuus, että sinne jäi vielä raskauskudosta. Jos näin niin pitää hoitaa sytostaattipiikillä se pois!

Nyt kumminkin toiveet korkella toipumisen ja uuden raskautumisen suhteen. Kohtu on kunnossa ja 9 pakkasukkoa jäljellä!

Kyllä tästä vielä selvitään, pikkaisen vaikeemman kautta joudutaan kulkemaan. Mies on ollut ihana. Istunut sairaalassa sänkyni vieressä joka päivä aamusta yöhön, passannut, paijannut ja tuonut kukkia. Rakastan häntä kaikesta sydämestäni 

Nyt vaan toivutaan, neljän viikon saikku edessä, tuleepahan pidempi kesäloma :)